Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 1 maart 2018

‘Wildgroei’ aan politieke debatten

 

 

 

 

 

 


“Democratie is geen spelletje. Het is iets kostbaars, daar moeten we zuinig en zorgvuldig mee om gaan.”

Jaap Koning (D66) is heel beslist hoe inwoners en lokale politiek in Enkhuizen hun stad sámen vormgeven. “Discussie, debat en besluiten vinden plaats in de Gemeenteraad. Het kan in deze tijd niet meer zo zijn dat allerlei belangenverenigingen via hun zelf geregelde debatten het gras voor de voeten van de inwoners wegmaaien”.

Een bloemlezing: sportverenigingen, lokale ondernemers, FNV, regionale ondernemersvereniging, een lokale politieke partij, horecabedrijven, etc., etc. Allen met dwingende eisen over deelname en zelf gedefinieerde stellingen. Vooral de suggestie wekkend erop gericht te zijn om, ver voor de verkiezingen, de eigen belangen veilig te stellen. Slachtoffer hiervan is het algemeen belang voor de stad Enkhuizen. D66 staat voor een zuivere politiek. Het lijkt onverstandig om deze wildgroei te stimuleren.

Wij zullen ons dan ook beperken tot debatten georganiseerd door onafhankelijke instanties zoals WEEFF.

Meer weten?

Lees ons verkiezingsprogramma “Onze visie voor Enkhuizen“. Steun je ons hierin? Stem dan D66 Enkhuizen op 21 maart 2018. Voor vragen kan je contact opnemen met onze lijsttrekker Jaap Koning via 06 – 51639687 of via jaap.koning@me.com

Volg ons op: