Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 januari 2018

Ontmoet het team van D66 Enkhuizen


De definitieve kandidatenlijst waarmee D66 Enkhuizen de
gemeenteraadsverkiezing in 2018 in gaat is bekend!

Lijsttrekker Jaap Koning, deze zomer al als lijsttrekker gekozen, is blij met de samenstelling van dit team: “Het is een evenwichtig team dat bestaat uit gedreven kandidaat-raadsleden met verschillende achtergronden, leeftijd en ervaring. Maar bovenal zijn het pragmatische mensen die het sociaal liberalisme een warm hart toedragen”, zo laat hij weten. Ook het afdelingsbestuur laat weten zeer content te zijn met de lijst. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met deze kandidaten en het sterke inhoudelijke programma daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de gewenste ontwikkelingen in Enkhuizen.”, aldus voorzitter George van Overbeeke, bestuursvoorzitter D66 Westfriesland.

De kandidatenlijst is als volgt:

 Jaap Koning (64 jaar en lijsttrekker) is opgegroeid in de Noordoostpolder en neergestreken in Enkhuizen. ‘Voor mij is persoonlijke vrijheid van belang. Niet vastzitten aan dogma’s, maar zoeken naar de beste (pragmatische) oplossingen ligt mij na aan het hart. De rode draad in mijn werkzame leven is organisatie verandering.

Als consultant help ik organisaties met het veranderen van hun bedrijfscultuur’. Politiek wil Koning zich graag inzetten voor Enkhuizen die als gemeente ‘doet wat ie zou moeten doen!’ Een gemeente die de balans tussen de belangen van het individu en de samenleving bewaakt. Het huidige -duale zakencollege- is door hem als formateur vormgegeven.


 

 De tweede op de lijst is Emile van Marle (38 jaar) en opgegroeid in Enkhuizen en vader van een jong gezin. Hij is een ervaren raadslid met een achtergrond als financieel specialist. Van Marle: D66 neemt verantwoordelijkheid en staat voor wat het zegt. Pragmatisch handelen en de ogen niet sluiten voor problemen vind ik belangrijk. Mensen kunnen echt van ons op aan’.

Hij is analytisch sterk en gevoelig voor inconsistent beleid. Zo heeft hij zichtbaar gemaakt dat woningen en (grote) bedrijven hetzelfde tarief voor de rioolbelasting bleken te betalen. Met een door hem ingediende motie komt hier een einde aan.


 

Op de derde plaats staat Machteld Buit (58 jaar) is geboren en getogen in Zwartsluis (Overijssel). Ze woont sinds 1986 met heel veel plezier in Enkhuizen. ‘Belangrijke thema’s voor mijzelf zijn zelfredzaamheid en autonomie. Als arbeids- en organisatiedeskundige, en eerder als ergotherapeute, heb ik hier aan mogen meewerken. Werk betekenisvol houden komt ten goede aan de gezondheid en de effectiviteit van medewerkers.’

Als raadslid wil Machteld bijdragen aan een gemeenschap waarin burgers en verenigingen die dingen doen die voor henzelf en voor anderen zinvol zijn.


 

Op plaats vier vinden we de jonge en gedreven Kevin Smit (20 jaar). Studeert biotechnologie bij de Hogeschool InHolland. Ondanks zijn leeftijd is hij bestuurlijk actief binnen de hogeschool, de jonge democraten en als commissielid van de gemeenteraad. Smit: ’Ik zie graag een raad die pragmatisch werkt aan oplossingen en niet blijft hangen in dossiers die ouder zijn dan ikzelf.

Voor Enkhuizen maak ik me sterk voor een divers aanbod van woningen, ook voor jongeren, maar met zorg voor de historie van deze oude vestingstad. Verder vind ik het van belang dat we de Seed-Valley goed blijven ondersteunen en faciliteren’.


 

Nummer vijf is Mariska van der Zee (28 jaar). Als ouderenwerker bij een welzijnsorganisatie heeft ze zich gespecialiseerd in het thema eenzaamheid. Mariska: ‘Zij is opgegroeid in de gemeente Zeevang en woont nu ruim twee jaar in Enkhuizen. Als ouderenwerker bij een welzijnsorganisatie heeft ze zich gespecialiseerd in het thema eenzaamheid. Zij is recent actief lid geworden en gemotiveerd om aan de slag te gaan. Mariska: ‘Ik vind het belangrijk dat de gemeente een constructief en verantwoordelijk bestuur heeft en draag daar graag mijn steentje aan bij’.

 

De lijst is compleet met:
6. Ellen Steverink
7. Herman Beerding
8. Skip Smit
9. Arie van Geest
10. Hanneke Galema
11. Hendrik Boland

Volg ons op:


Sponsor:

Onze prachtige foto’s zijn gemaakt door: Laurien Lub Photography
Contact: laurien_emma_lub@hotmail.com