Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 april 2014

D66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy bezoekt zaadbedrijven in Enkhuizen

Vrijdag 2 mei brengt D66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy een bezoek aan zaadbedrijven Enza Zaden en INCOTEC in Enkhuizen. Of we willen of niet: Europa is nooit ver weg. Maatregelen die Europese politici nemen zijn van invloed op de lokale en regionale economie. Bij D66 staat democratische totstandkoming van wet- en regelgeving voorop. D66 parlementariërs willen daarom graag weten wat er lokaal en regionaal speelt.

D66 Europarlementariër Gerbrandy geeft met zijn bezoek gehoor aan de uitnodiging van D66 Enkhuizen om direct in contact te treden met het bedrijfsleven in Enkhuizen. Onderwerp van gesprek is onder meer het Nagoya Protocol: regelgeving op Europees niveau dat de noodzakelijke toegang tot genetische bronnen regelt.

Enza Zaden en INCOTEC maken deel uit van Seed Valley, het Noord-Hollandse cluster van tientallen zaadbedrijven en zijn gespecialiseerd in plantenverdeling en de verbetering en verkoop van hoogwaardige tuinbouwzaden. De zaadsector, een hoogwaardige en innovatieve bedrijfstak in Enkhuizen en omstreken, realiseert gemiddeld tweederde van haar omzet in de Europese Unie.

Gerben-Jan Gerbrandy is sinds 2009 Europarlementariër voor D66. Hij is lid van de parlementaire commissie Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid. Gerbrandy is in het Europees Parlement rapporteur, eerste woordvoerder, voor de onderwerpen Duurzaamheid (Resource Efficiency) en Biodiversiteit.

Het bezoek van Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy aan Enkhuizen vindt plaats van 11:00 tot 12:45 uur. Gerbrandy brengt eerst een bezoek aan Enza Zaden en spreekt met directeur Jaap Mazereeuw. Vervolgens wordt hij op het kantoor van Seed Valley ontvangen door JanWillem Breukink van INCOTEC en voorzitter van Seed Valley.